Search
Close this search box.

Tepelná čerpadla AC Heating recenze 2024

Shrnutí:  V dnešním článku jsem se zaměřila na tepelná čerpadla AC Heating. Zaujmou určitě hlavně náročnější zákazníky. Sama firma o svých produktech totiž prohlašuje, že se jedná o nejúčinnější čerpadlo na trhu. Tomuto výroku jsem se tedy “podívala na zub” a prověřila pro vás jak firmu, tak jednotlivé modely. Firma AC Heating je česká a na trhu není žádným nováčkem a pokud zvažujete pořízení tepelného čerpadla, tak má rozhodně co nabídnout. Velmi mne zaujal například fakt, že AC Heating nabízí i fotovoltaiku. To je velmi oblíbená kombinace a určitě je velké plus, když můžete obě technologie pořídit od jedné firmy a ještě navíc přímo od dodavatele i s montáží a veškerým servisem. 

Níže se tedy můžete dočíst nejen o firmě AC Heating, ale připravila jsem vám i podrobnou recenzi jejích tepelných čerpadel a popsání všeho, co pro vás může tento český výrobce zařídit. Díky dlouholetému působení na trhu mě potěšil dostatek recenzí. Ty mi umožnily podívat se také na to, jak jsou s čerpadly spokojeni zákazníci. A jelikož se tato tepelná čerpadla pyšní hlavně vysokou účinností, tak jsem vám připravila pár řádků a zamyšlení také k tomuto tématu. 

O firmě AC Heating

Už na první pohled na mne webové stránky AC Heating působí velmi dobře. Jsou přehledné, jasně popsané a naleznete na nich všechny potřebné informace. Na firmě AC Heating oceňuji proklientský přístup – není jen výrobcem, ale nabízí také montáž a servis svých zařízení. Jinak je dobré vědět, že tato společnost čerpadla vyrábí v Česku a na trhu funguje již 18 let (jak sama firma uvádí:”První čerpadlo jsme instalovali v roce 2006. Toto čerpadlo je stále v provozu a pod naším dohledem.”). Za tu dobu provedli více než 12 tisíc realizací po celé zemi. Vedle tepelných čerpadel firma nabízí také fotovoltaiku, opět od nabídky až po samotnou montáž a servis. Jejich zákaznický servis je často hodnocen jako vynikající, dle ohlasů se zaměstnanci snaží vždy porozumět potřebám svých klientů a poskytovat individuální a personalizované řešení pro každého zákazníka. Takže pokud hledáte spolehlivého dodavatele pro instalaci nebo servis v oblasti vytápění, firma AC Heating by mohla být skvělou volbou.

Výhody Tepelných čerpadel AC Heating

  • Nejvyšší účinnost tepelných čerpadel na našem trhu.
  • Český výrobce.
  • V nabídce také fotovoltaika.
  • Kompletní služby od nabídky až po montáž a následný servis, včetně dotace. 
  • Standardní záruka 7 let.
  • Dostatečně velký výběr různým modelů. 

Nevýhody tepelných čerpadel AC Heating

  • Pro někoho může být cena vyšší – odpovídá kvalitě čerpadel. 
  • Pouze tepelná čerpadla vzduch/voda.

TOP tepelná čerpadla od firmy AC Heating

Firma AC Heating má na svých stránkách mimo jiné průvodce výběrem, což vám může orientaci v nabídce ještě trochu usnadnit. Produkty se dají filtrovat podle velikosti domu, případně dle tepelné ztráty, pokud ji znáte. V nabídce naleznete celkem 12 modelů tepelných čerpadel, přičemž všechny mají ještě různý výkonový rozsah. Názvy samy o sobě jsou poměrně nicneříkající, a tak se mi líbí, že už před rozkliknutím jednotlivých variant má firma zmíněné krátké shrnutí – výkonový rozsah, akustický výkon, SCOP pro podlahové topení, energetický štítek a zmínku o dotaci, plus u některých ještě poznámku, např. “nejúčinnější tepelné čerpadlo na českém trhu”. Všechna tepelná čerpadla jsou na principu vzduch/voda, takže se od sebe neliší příliš, přesto jsem se rozhodla se na dvě z nich podívat blíže. 

Convert AW9/R32. Pokud potřebujete opravdu výkonný stroj, pak tohle čerpadlo nesmíte minout. Je to právě tento model, který je označovaný jako nejúčinnější tepelné čerpadlo na českém trhu. Jeho SCOP pro podlahové topení je na bezkonkurenční hodnotě 5,62. Výkonový rozsah pak můžete volit od 3 až po 10,5 kW. Líbí se mi, že se výrobce nezdráhá uvádět i základní cenu, tohle čerpadlo konkrétně startuje na 189 900 Kč vč. základní regulace – cena je ale bez DPH a bez montáže. Tepelné čerpadlo se snadno ovládá přes aplikaci a stejně jako na ostatní produkty od této firmy, vztahuje se na něj standardní záruka 7 let. Tohle čerpadlo se nejlépe hodí do moderních domů a novostaveb.

ConvertAW28-3P. Pokud vám nejde ani tak o SCOP, jako spíše o výkonový rozsah, pak nejsilnější je tento model. Nabízí varianty od 7,6 až po 30,5 kW a bude tak dobrým řešením klidně i pro velké rodinné a bytové domy, vily, vícegenerační domy. Samozřejmě tomu pak odpovídá cena, která bez DPH a montáže začíná na 322 800 Kč. Za tu cenu ale můžete pořídit opravdu výkonný stroj od spolehlivého českého dodavatele a se skvělou pověstí. 

Co dalšího můžete u firmy AC Heating pořídit?

Firma AC Heating se mi líbí hlavně díky komplexnosti svých služeb. Nabízí nejen tepelná čerpadla jako taková, ale zároveň poskytuje i možnost konzultace a pomoci s výběrem a pokud si jejich tepelné čerpadlo pořídíte, tak si berou na starost i montáž a případný servis. Kromě toho také mohou pomoci s vyřízením dotací – všechny produkty totiž splňují parametry potřebné pro její získání. 

Vedle tepelných čerpadel pak AC Heating nabízí také fotovoltaiku – opět s garantovanou dotací a montáží do 3 měsíců. Kombinace tepelného čerpadla s fotovoltaikou má určitě smysl a je to velmi časté řešení, proto oceňuji, že od AC Heating je možné mít tyto technologie “pod jednou střechou” a komunikovat jen s jedním dodavatelem. V rámci fotovoltaiky firma nabízí řešení na míru, online dohled, záruční i pozáruční servis a působí po celé České republice. Na webových stránkách jsem však nenašla, jaké panely a další komponenty firma nabízí. 

Tepelná čerpadla AC Heating a recenze zákazníků

Při pátrání po reálných zkušenostech s tímto tepelným čerpadlem jsem objevila například tento článek, který poskytuje podrobnější informace o uživatelských zkušenostech s těmito zařízeními. Také oceňuji transparentnost na Facebooku, kde mohou lidé sdílet svá hodnocení – ne každá firma tuto variantu umožňuje. Dále je možné podívat se například na tuto diskuzi. Zákazníci (nejen) zde vyzdvihují rychlou reakci firmy, spolehlivost a bezproblémový provoz tepelných čerpadel. Následující citace jsou pak ze stránky Refsite, kde je také několik zkušeností spokojených zákazníků. 

Jiří V.:”Ovládání jednoduché, přehledné. Úsporu nedokážu vyčíslit, neboť jsme TČ instalovali ihned po koupi domu, takže nemáme srovnání s jiným zdrojem. Se spotřebou elektřiny jsme ale nadmíru spokojení. Plusy: Relativně tiché, výkonné i při značně záporných teplotách, jednoduché na obsluhu. Minusy: Málo informací o provozu. Ocenil bych rozsáhlejší telemetrii se záznamem o dodaném tepelném výkonu, spotřebě etc.”

Petr V.:”Čerpadlo běží už přes rok a nevím o něm, což je ideální. Tiché, funkční, díky webovému rozhraní ovladatelné odkudkoliv.“

Roman H.:”Firmu AC Heating jsme si vybrali na základě dobrých referencí, a také i na základě faktu, že firma není žádným nováčkem ani trpaslíkem na trhu. Od firmy máme namontované TČ vzduch – voda, které má velmi tichý provoz a 7 let záruku. Montáž proběhla bez problémů; termín, dobu montáže i cenu firma dodržela. Zároveň oceňujeme velmi profesionální přístup firmy a také ochotu vyhovět ve všem zákazníkovi. Po této dobré zkušenosti s firmou AC Heating si nechal i můj tchán namontovat TČ a později také FVE od stejné firmy, na kterou mu firma také vyřídila dotaci. Tchán je s TČ a FVE spokojený; i u něj proběhlo vše v pořádku. Firmu AC Heating doporučujeme, není se čeho bát.”

Tepelná čerpadla AC Heating a jejich dostupnost – kde sehnat?

V případě tepelných čerpadel AC Heating je dodání poměrně jednoduché. Výrobce je z Česka, a tak můžete celé řešení poptat přímo u něj. K dispozici jsou konzultanti, kteří pomohou se správným výběrem a firma zařídí i montáž a servis, případně i vyřízení dotací. 

Pokud tedy máte o toto tepelné čerpadlo zájem, i kdyby zatím nezávazně, můžete využít tento kontaktní formulář, případně rovnou volat či psát na kontakty, které v tomto odkazu naleznete také. AC Heating na svých stránkách deklaruje instalaci již do tří měsíců, vše skladem a 100% pokrytí celé České republiky. 

Shrnutí – jak hodnotím tepelná čerpadla AC Heating?

Tepelná čerpadla AC Heating na mě zapůsobila velmi dobrým dojmem. Začalo to už propracovanými webovými stránkami, ze kterých jsem měla pocit, že se jako zákazník dozvím vše potřebné a že jsou všechny informace velmi přehledně zpracovány. Věřím, že tato tepelná čerpadla zaujmou hlavně náročnější klientelu, ale řešení se v rámci dostatečně široké nabídky jednotlivých čerpadel najde pro každého – od malých domků a novostaveb až po bytové domy a komerční prostory. Co by možná bylo dobré, mít v nabídce i čerpadla jiného typu než jen vzduch/voda. Na druhou stranu s ohledem na bezkonkurenční účinnost není čerpadlo země/voda až tak potřeba – jeho největší výhodou bývá právě vysoký výkon a to čerpadla AC Heating zvládají bravurně. Takže by mě spíše potěšil třeba aspoň jeden model vzduch/vzduch. Od firmy AC Heating můžete počítat s plným servisem od začátku až do konce a třeba i k čerpadlu přidat fotovoltaiku. V podstatě jsem nenašla žádnou kritiku nebo velkou negativní zkušenost, a tak se zdá, že tato česká firma fungující už téměř 20 let opravdu ví, co v oboru dělá a dělá to dobře. 

Tepelná čerpadla a vysoká účinnost – proč je SCOP čerpadel od AC Heating tak důležité?

Jestliže se tato značka něčím pyšní, tak je to hlavně vysoká účinnost, lépe řečeno nejvyšší účinnost na českém trhu. O tomto tématu jsem se už v některých dřívějších článcích párkrát zmiňovala, u AC Heating je ale důležité si pár věcí připomenout a opakování matka moudrosti… 

AC Heating totiž nabízí tepelné čerpadlo s SCOP 5,62. SCOP je sezónní koeficient účinnosti vytápění a vyjadřuje poměr energie vyrobené a energie přijaté (potřebné pro fungování tepelného čerpadla). Čím je tedy číslo vyšší, tím účinnější čerpadlo je a hlavně – tím úspornější. 

Důležitost SCOP spočívá v tom, že zákazníci hledají energeticky úsporná zařízení, která minimalizují provozní náklady a zároveň snižují jejich ekologický otisk. Vysoká hodnota SCOP naznačuje, že tepelné čerpadlo je schopno poskytovat potřebné teplo s minimální spotřebou elektrické energie, což může vést k úsporám a nižším provozním nákladům v průběhu času. Také je to důležité z hlediska environmentální udržitelnosti, protože čím méně energie čerpadlo spotřebuje, tím menší je jeho negativní dopad na životní prostředí.

Na závěr mám pro vás v rámci SCOP ještě jeden podnět k zamyšlení – zmiňuji zde nižší náklady v průběhu času. SCOP tak hraje velkou roli i v rámci výběru tepelného čerpadla na základě pořizovací ceny. Výkonná čerpadla se totiž mohou zdát drahá, díky svému vysokému výkonu se vám ale investice rychleji vrátí a v dlouhodobém horizontu tak může právě čerpadlo s vyšší pořizovací cenou vyplatit více. Není to jednoduchá matematika a je vždy potřeba porovnávat konkrétní čerpadla ke konkrétní nemovitosti. Spíše ale na tuto “logiku” nezapomínejte a zkuste vnímat celou investici z širšího úhlu pohledu. 

Video 

Užitečné odkazy

Recenze na dodavate i výrobní firmy – refsite.info

Dotace a program Nová zelená úsporám – novazelenausporam.cz

Jak vybrat tepelné čerpadlo – energetiko.cz

Tepelná čerpadla AC Heating – revoluce v účinnosti – vytapeni.tzb-info.cz

Praktické zkušenosti zákazníků s tepelnými čerpadly AC Heating – estav.cz

Autor článku:

Zajímá vás něco o webu a jak tvoříme obsah? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlepší fotovoltaika
a tepelná čerpadla

1. místo

Skvělé recenze

2. místo

Komplexní řešení

3. místo

Oblíbená volba

Obsah článku

Kam dál?