Search
Close this search box.

Tepelná čerpadla Samsung recenze 2024

Shrnutí: Samsung rozhodně není jen firma, která by vyráběla mobilní telefony! V tomto článku jsem se podívala na jejich nabídku tepelných čerpadel a byla jsem velmi mile překvapena. Pokud bych měla tato tepelná čerpadla shrnout  jedné větě, pak na mě udělala dojem hlavně díky jejich vysokému výkonu, vysoké teplotě topné vody (ideální pro staré domy), tichému chodu a – což se zas tak často nevidí – modernímu a elegantnímu designu, který nebude na zahradě nebo před domem nijak moc esteticky rušit. Samsung možná nemá až tak velkou nabídku co do počtu modelů, dá se to ale vnímat i tak, že zvolil kvalitu nad kvantitou. Navíc to souvisí také s tím, že Samsung jako firma nevyrábí výhradně čerpadla, ale také další vybavení do domácnosti a elektroniku. Logicky tedy nemůže mít tolik čerpadel, jako výrobci, kteří se soustředí jen na tepelka. V nabídce tedy najdete “pouze” tepelná čerpadla typu vzduch/voda, případně klimatizaci (což je vlastně čerpadlo na bázi vzduch/vzduch). A tato čerpadla vzduch/voda jsou rozdělena na variantu monobloku, splitu nebo takzvaného “all in one” – vše v jednom. K podrobnostem o jednotlivých variantách se určitě dostanu níže. 

Při psaní tohoto článku jsem měla k dispozici mnoho zdrojů, v prvé řadě samozřejmě oficiální stránky Samsung. Dále třeba stránku Samsung Tepelná Čerpadla, informace od dodavatele těchto čerpadel Woltair a pro reference od zákazníků mou oblíbenou stránku Refsite. Díky těmto a dalším vám níže nabízím podrobnou sumarizaci všeho, co se o tepelných čerpadlech Samsung můžete dozvědět, spolu s několika mými tipy, doporučeními a postřehy. 

O firmě Samsung

Samsung je celosvětově známá značka a hraje jednu z nejvýznamnějších rolí na poli elektroniky. Že má v portfoliu i tepelná čerpadla už se tolik neví. Jedná se o jihokorejského výrobce, společnost Samsung Electronics vznikla už v roce 1969. Od té doby přináší na trh mnoho inovací a neustále posouvá technologický pokrok kupředu. Vedle mobilních telefonů nabízí také displeje, monitory a televizory, klimatizace, polovodiče, no a samozřejmě také zmiňovaná tepelná čerpadla. Na tato čerpadla poskytuje Samsung záruku 3 roky, prodlouženou 5 let. Vyrábí je v Jižní Koreji a dle svých vlastních claimů dbá na etické standardy a odpovědnost vůči přírodě. V rámci tepelných čerpadel je nabídka poněkud menší, zato kvalitní – tato čerpadla jsou nejen u nás v Česku častou volbou. 

Výhody tepelných čerpadel Samsung

  • Ideální varianta do nových domů i do rekonstrukcí – díky vysoké teplotě vody.
  • Tichý chod.
  • Vytápí i chladí, vhodné i pro ohřev TUV. 
  • Vedle klasických čerpadel v nabídce také klimatizace (čerpadlo vzduch/vzduch).
  • Intuitivní a jednoduché ovládání.
  • Dobrá dostupnost u spolehlivých dodavatelů. 
  • Povedený minimalistický a moderní design. 

Nevýhody tepelných čerpadel Samsung

  • Krátká záruka. 
  • Méně dostupné české recenze. 

TOP tepelná čerpadla od firmy Samsung

Samsung nemá v nabídce tepelných čerpadel příliš mnoho, a tudíž je orientace v jejich nabídce poměrně snadná. Co se týče typu tepelného čerpadla, Samsung nabízí verzi vzduch/voda, která je široce oblíbená na trhu a ideální pro většinu domácností. Výhodou Samsung čerpadel je v tomto ohledu hlavně výstupní teplota topné vody, díky tomu jsou skvělou volbou i do starých domů a k rekonstrukcím. Kromě toho můžete také koupit od Samsung klimatizaci, což je v podstatě tepelné čerpadlo pracující na bázi vzduch/vzduch. Samsung tepelná čerpadla jsou rozdělena na následující kategorie: 

  • Split. Asi nejčastější technické řešení, kdy se čerpadlo skládá z vnitřní a vnější jednotky. Je to sázka na jistotu. 
  • Monoblok. Tato jednotka spojuje velký výkon a skromné rozměry pro menší prostory. Je to samostatná jednotka, v níž rovnou dochází k ohřevu. Kromě menších nároků na prostor má výhodu také v nižší pořizovací ceně, ale nevýhodou je, že se veškeré komponenty (řídící jednotka, ovladač nebo bivalentní zdroj) musí montovat externě na topný okruh. 
  • All in One. V překladu varianta Vše v jednom. Tato varianta má v sobě integrovaný zásobník na teplou užitkovou vodu (200 a 260 litrů). 

V případě Samsung tedy není třeba recenzovat produktů více, protože rozdíl je spíše v řešení rozměru, jinak jsou si všechny varianty nových modelů kvalitativně velmi podobné. Ráda bych vám ale o následujícím modelu pověděla více: 

Samsung EHS MONO HT QUIET. Na toto tepelné čerpadlo jsem poprvé narazila, když jsem procházela nabídku čerpadel u firmy Woltair a hned na první pohled mě zaujalo hlavně designem, který je čistý, minimalistický, moderní a nerušivý. Vzhled by určitě neměl být tím nejpodstatnějším parametrem při výběru, na druhou stranu jestliže chceme žít v příjemném prostředí, tak si přeci na zahradu nechceme dát obrovskou nevkusnou krabici, že? Toto tepelné čerpadlo je ideální volbou jak do nových domů tak do rekonstrukcí, protože ohřeje topnou vodu až na 70 °C. Tento výkon vytápění je garantován až do venkovní teploty -25 °C. Kromě vysoké účinnosti má přitom stále poměrně tichý chod, což je zdůrazněno už i v názvu. Zrovna tato varianta je monoblok. 

Co dalšího můžete u firmy Samsung pořídit?

Firmu Samsung zná téměř každý a všichni máme tak nějak povědomí, že prim u této společnosti hrají: 

  • Mobilní telefony. Ať už k soukromým účelům nebo pro podnikání, Samsung patří k jedněm z celosvětově největším výrobcům mobilních telefonů.
  • Displeje. Firemní displeje, komerční televizory, monitory a další, i s to Samsung nabízí. 
  • Polovodiče. Méně známá doména – čipy, obrazový snímač, procesory, paměti,…  
  • Klimatizace. A to je kapitola, u které bych se ráda zastavila. Možná hledáte způsob, jak vytopit chatku, malý byt? Řešením může být trochu překvapivě klimatizace. Nebo prostě jen modernizujete svůj velký dům, kromě vytápění čerpadlem by se vám mohlo hodit i lokální chlazení a vytápění. V každém případě klimatizaci je určitě také dobré zvážit, dokáže nejen chladit v létě, ale také foukat teplý vzduch a tím místnost zahřát a navíc čistí vzduch. 

Vždy mě zajímá také šíře služeb, které firma nabízí vedle produktů jako takových. Na tepelná čerpadla je garance 3 roky, prodloužená záruka je 5 let. to je oproti konkurenci trochu méně, čekala bych trochu větší “důvěru” ve vlastní produkty a tudíž záruku delší. 

Tepelná čerpadla Samsung a recenze zákazníků

Trochu mě mrzí, že na českých stránkách je recenzí Samsung poměrně pomálu. I tak jsem ale na Refsite našla několik hodnocení, které cituji níže. V rámci těchto a dalších uživatelských recenzí na různých diskuzních fórech jsem narazila na chválu velkého výkonu, kvalitních materiálů a potvrzení toho, že čerpadlo funguje opravdu tiše. Pak jsem se přesunula na weby zahraniční, například tento článek. V něm se vyzdvihuje hlavně nízký hluk, vysoká účinnost, chytrý monitoring systém ataké snadnou instalaci a propojitelnost s různými zdroji s možností provozu na obnovitelné zdroje energie. Naopak kritizována je krátká garance, kterou jsem vytkla i já. 

Michal N.:”Nízká hlučnost, vysoká teplota vody při nízkých teplotách.”

Radoslav Š.:”Poměr cena/výkon výborná.Je důležité správně nastavit topnou křivku přesně podle domu.Topím do radiátorů a dle ekvitermní regulace. Čerpadlo je typu MONO, tudíž v domě zabere minimum místa.“

Josef H.:”Výkonné tiché tepelné čerpadlo. Kvalitní, tiché. Povedený vzhled.“

Tepelná čerpadla Samsung a jejich dostupnost – kde sehnat?

Při zvažování koupě tepelného čerpadla Samsung může být samozřejmě prvním krokem návštěva webových stránek tohoto výrobce – jejich systémy vytápění vzduch-voda naleznete zde. Prozkumala jsem spolehlivé české dodavatele a zjišťovala, který z nich bude schopný vám tepelné čerpadlo nejen prodat, ale také nainstalovat a pomoci se servisem.

  • Woltair – Velmi častá a oblíbená volba. Woltair má hodně široké portfolio produktů, v nabídce tedy naleznete nejen tepelná čerpadla Samsung, ale celou řadu dalších značek. Podrobněji jsme firmu Woltair hodnotili zde. Jejich informace přímo k čerpadlu Samsung jsou pak zde. 
  • Samsungtepelnacerpadla.cz
  • Baxx.cz
  • Ait-cesko.cz

Shrnutí – jak hodnotím tepelná čerpadla Samsung?

Tepelná čerpadla od značky Samsung mi přijdou jako dobrá volba a po mém průzkumu bych je doporučila hlavně do domů, které potřebují vysoký výkon a vysokou teplotu topné vody, což bývají většinou větší a starší domy. Pro novostavby to ale také může být dobrá volba, jistě oceníte i tichý chod. Jako příjemnou změnu vnímám oproti konkurenci povedený design. Jako nevýhodu vnímám krátkou garanci a možná i menší výběr modelů, což je samozřejmě kvůli tomu, že Samsung nevyrábí výhradně jen čerpadla. 

Samsung je uznávaným výrobcem tepelných čerpadel a svou nabídku pro bydlení zaměřuje především na řadu EHS (Ecological and Economical Heating System = Ekologický a ekonomický systém vytápění). Tato produktová řada zahrnuje několik jedinečných modelů, které byly všechny navrženy tak, aby odpovídaly potřebám spotřebitelů na zvýšenou energetickou účinnost a nižší dopad na životní prostředí. I když nejsou nejlevnější na trhu, ceny jsou pro široce známou značku přiměřené a jednotky jsou poměrně kompaktní, což uživatelům umožňuje optimalizovat prostor.

Hlučnost tepelného čerpadla – vše co potřebujete vědět

Hlučnost tepelných čerpadel bývá jedním z velmi důležitých parametrů při výběru toho správného modelu. Příliš hlučné zařízení může rušit nejen vás, ale i sousedy a to si samozřejmě nepřeje nikdo. Velký problém to může být v hustých zástavbách. Existuje proto několik věcí, které byste měli vědět a kterými byste se měli řídit, abyste se tomuto problému vyhnuli. Zaprvé, co můžete udělat pro to, abyste našli co nejtišší čerpadlo?

  • Vyberte si kvalitního výrobce a dejte přednost lepším modelům, které mohou být trochu nákladnější. 
  • Dbejte na vhodné umístění tepelného čerpadla tak, aby například nestálo pod okny ložnice.
  • Sežeňte si spolehlivého dodavatele, který provede bezchybnou montáž.
  • Při výběru se zajímejte o parametr hlučnosti, který výrobce vždy uvádí a zjistěte, zda má čerpadlo například ještě ultra tichý noční režim.
  • Pokud máte známé s tepelným čerpadlem, běžte si hlučnost “vyzkoušet” naživo. 
  • Projděte si recenze jiných uživatelů a zaměřte se na to, zda chválí tichý chod, nebo si naopak stěžují na přílišné hučení. 
  • Pokud opravdu potřebujete co nejtišší čerpadlo, zvažte typ čerpadla země/voda (pokud na něj máte prostor) – ta bývají nejtišší. 

Výrobci u svých čerpadel hlučnost uvádí, najdete ji nejen ve specifikacích, ale i na energetickém štítku. Většinou se pohybuje někde mezi 30 a 60 dB. 

Pokud se chcete o tepelných čerpadlech a problematice hlučnosti dozvědět ještě více, velmi doporučuji tento článek od Woltair, kde je zmíněno ještě mnohem více – o české legislativě, která tuto problematiku také reguluje, o tom, jak zamezit hlučnost správnou instalací i co dělat v případě, že vás ruší hlučné tepelné čerpadlo vašich sousedů. 

Video

 

Užitečné odkazy

Recenze na dodavate i výrobní firmy – refsite.info

Dotace a program Nová zelená úsporám – novazelenausporam.cz

Jak vybrat tepelné čerpadlo – energetiko.cz

Autor článku:

Zajímá vás něco o webu a jak tvoříme obsah? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlepší fotovoltaika
a tepelná čerpadla

1. místo

Skvělé recenze

2. místo

Komplexní řešení

3. místo

Oblíbená volba

Obsah článku

Kam dál?