Search
Close this search box.

Nejlepší dřevostavba na klíč v roce 2024 – jaké firmy?

Shrnutí: Dřevostavba na klíč je skvělý způsob, jak si ušetřit čas i peníze. Společnost navrhne dům, obstará veškerý materiál, zajistí pracovní sílu a vše dokončí. Vy si jen vyberete, co chcete, a zaplatíte za to. Jenže jakou vybrat firmu? V tomto článku se zaměřím na nejlepší firmy, které v roce 2024 poskytují dřevostavby na klíč.

  • Mezi spolehlivé firmy s dlouholetou tradicí patří RD Rýmařov, Vexta domy a KASPER
  • Výbornými recenzemi se může pyšnit také společnost Wood System, kterou zákazníci doporučují i po mnoha letech 
  • Firma HK-Dřestav postavila už více než 1000 dřevostaveb na klíč. Zákazníci si dům u této léty prověřené společnosti staví dům i na základě doporučení od známých.

Nejlepší dřevostavba na klíč

Vybrat si firmu, která vám postaví dům, nemusí být vůbec jednoduché. Na trhu je velký výběr a byla by škoda šlápnout vedle. Ve svém domečku budete žít mnoho let, takže je důležité, aby vám sloužil co možná nejlépe. I proto jsem sestavil seznam 6 nejlepších firem, které v roce 2023 staví dřevostavby na klíč.

1) RD Rýmařov

RD Rýmařov je stabilní firma s dlouholetou tradicí, která si za svou kvalitou a poskytovanými službami stojí a proto je poskytuje za vyšší ceny než konkurence. Na trhu jsou již 50 let a za tu dobu stihli zrealizovat již více než 26 000 staveb.

Prozkoumal jsem také reálné recenze lidí, kteří si u RD Rýmařov nechali postavit dům. Zákazníci si pochvalovali rychlost provedení stavby a vstřícné jednání. Při potřebě drobných oprav přijeli zaměstnanci, kteří dali vše do pořádku a navíc i poradili, jak dům udržovat. I další zákazníci vyjadřovali svou spokojenost, drobné opravy byly vždy rychle opraveny. Někteří zákazníci však měli s reklamacemi potíže – potíže byly opraveny buď jen částečně, nebo vůbec. To by však měly být jen výjimky, které se u této firmy často nestávají.

2) Vexta domy

Firma Vexta domy je na trhu od roku 1992 a za tu dobu stihla postavit více než 200 domů. Mohou se pyšnit skvělými recenzemi, ze kterých je znát, že se tato firma rozhodně nebojí řešit vzniklé potíže a vyjít svým zákazníkům maximálně vstříc. Zákazníci si doporučují připlatit za nadstandardní nabídku (například lepší zateplení domu), protože ta základní nemusí být zcela dostačující.

3) Wood System s. r. o.

Mezi další firmy se skvělým přístupem nepochybně patří Wood System s. r. o., která má velké množství pozitivních recenzí, ve kterých se spokojení zákazníci ozývají i po 5 a 12 letech. Postavili již více než 700 domů a nabízí dřevostavby na klíč, nebo vám postaví domek z vaší vlastní projektové dokumentace. Jediná negativní zmínka o této firmě je o vyšší ceně, která se však vzhledem k jejich spolehlivosti dá pochopit.

4) HK-Dřestav s. r. o.

HK-Dřestav zajišťuje kompletní servis v oblasti staveb, a to včetně projektové dokumentace a vyřízení stavebního povolení. Materiály tato firma používá  pouze certifikované. Za dobu působení na českém trhu postavili už přes 1000 domů a mají velmi pozitivní recenze – spousta zákazníků zvolila Dřestav právě na základě doporučení od svých známých či rodiny. 

5) Alfahaus, s. r. o.

Společnost Alfahaus se specializuje na stavbu nízkoenergetických novostaveb. Jejich předností je individuální přístup ke každému (i potenciálnímu) zákazníkovi. U společnosti Alfahaus si můžete vybrat levnější (ekonomický) domek, ale i dům pro náročné zákazníky. Na internetu mají poměrně málo recenzí, ale v těch existujících si zákazníci pochvalují zejména profesionální a vstřícný přístup a kvalitu odvedené práce.

6) KASPER CZ s. r. o.

Společnost KASPER CZ funguje již od roku 1994 a od té doby se stala předním českým výrobcem (a dodavatelem) nosných konstrukcí na bázi dřeva. Tato firma sídlí v jednom z nejmodernějších závodů s velmi kvalitními stroji, kde vzniká jejich kvalitní zboží. 

Zákazníci si pochvalují příjemné jednání, v případě potřeby návrhy alternativních řešení. Spokojení jsou také s kvalitou a rychlostí stavby. KASPER patří mezi firmy, kterým zkrátka můžete věřit.

Často kladené dotazy

❓Jaké jsou náklady na dřevostavbu na klíč?

Náklady se mohou velmi lišit v závislosti na lokalitě, velikosti domu, materiálech a dalších faktorech. Je důležité konzultovat se s dodavatelem nebo stavební firmou pro konkrétní cenovou nabídku.

❓Je dřevostavba ekologicky udržitelná?

Ano, dřevostavby mohou být ekologicky udržitelné, zejména pokud se používá dřevo z udržitelných zdrojů a je správně izolováno. Dřevo je obnovitelný zdroj a jeho výroba má často nižší uhlíkovou stopu než výroba stavebních materiálů, jako je beton nebo ocel.

❓Jaké jsou hlavní výhody dřevostaveb?

Dřevostavby nabízejí rychlejší výstavbu, vynikající tepelnou izolaci, ekologickou stavitelskou alternativu a často nižší náklady na vytápění a chlazení v důsledku vysoké energetické účinnosti.

Užitečné odkazy:

Autor článku:

Zajímá vás něco o webu a jak tvoříme obsah? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlepší fotovoltaika
a tepelná čerpadla

1. místo

Skvělé recenze

2. místo

Komplexní řešení

3. místo

Oblíbená volba

Obsah článku

Kam dál?